In sommige organisaties vallen de twee zelfs samen, terwijl elders weer meerdere webredacteurs werkzaam kunnen zijn onder de leiding van één content manager. De taken die een webredacteur heeft, zijn doorgaans de volgende:

Er bestaat geen specifieke opleiding tot webredacteur, maar veel webredacteurs hebben een van de volgende opleidingen gevolgd: Communicatiewetenschappen (wo) Schrijf je in bij Vacatures.nl en ontvang persoonlijke vacature-alerts. Gratis inschrijven Bij het inschrijven ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

Redigeren en publiceren van teksten van collega’s Schrijven en publiceren van eigen teksten Beheren van de inhoud van de website in een CMS (Content Management System), bijvoorbeeld WordPress, Drupal of Joomla! Bewaken van de gebruiksvriendelijkheid van de website (al dan niet in samenwerking met UX-designers en UI-designers) Verzorgen van social media-activiteiten (bijvoorbeeld posten op Twitter, Facebook of Instagram)

Bijdragen aan de SEO- en SEA-strategie (Search Engine Optimization en Search Engine Advertising) (Mede) vormgeven en bewaken van de huistijl en de richtlijnen wat betreft content material (Mede) opstellen en bewaken van de planning en taakverdeling binnen de redactie Webredacteurs kunnen werkzaam zijn voor mediabureaus, internetbedrijven of binnen de webredactie of communicatieafdeling van (grotere) organisaties. Het kan gaan om commerciële instellingen, maar ook om bijvoorbeeld gemeentes, overheidsdiensten, culturele organisaties en zorginstellingen.

Na het aanmelden kun je meteen je vacature plaatsen en heb je je nieuwe collega/werknemer zo gevonden! Heb je nog geen gratis bedrijfsprofiel? Vacatures zoeken Gratis vacatures plaatsen Inschrijven Inloggen

Overige Arbeids­voorwaarden

In feite kan een webredacteur overal werkzaam zijn, zolang er sprake is van een web site waarop content material wordt gepubliceerd. Belangrijke onderwerpen: webredacteur collega’s, waar werken webredacteurs.

{Senior Webredacteur 36 Uur, Amsterdam

|}

Functieomschrijvingen / Communicatie / Webredacteur Plaats je cv en vergroot je baankansen Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan. In feite is de rol van webredacteur vergelijkbaar met die van redacteur, met dit verschil dat een webredacteur zich uitsluitend bezighoudt met on-line teksten. Daarnaast vertoont de functie van webredacteur veel overeenkomsten met die van content manager.